CİLDİM VE SAÇLARIM İÇİN HANGİ HİDROSOLÜ KULLANMALIYIM?

CİLDİM VE SAÇLARIM İÇİN HANGİ HİDROSOLÜ KULLANMALIYIM?

Cildime ve Saçlarıma Hangi Hidrosol Uyabilir? 

 

Bitkilerin buharla damıtılması sırasında elde edilen hidrosoller, bitkilerin aromatik bileşikleri ile yüklü sulardır. Uçucu yağlardan çok daha az konsantre olan hidrosollerin kullanımı uçucu yağlara nazaran tüm cilt tipleri için uygun ve kullanımı çok kolay olan çok nazik bir alternatiftir.

Bitkisel aktif maddeler açısından zengin hidrosoller cildi arındırır, yatıştırır ve tonlandırır. Büyük ölçüde sudan oluşurlar, "doğal güzellik" modunda nemlendirici ve cilt toniği olarak mükemmeldirler.

Canlandırıcı ve tazeleyici, günün her saatinde bir buharlaştırıcı olarak hoşturlar ve yazın olmazsa olmazlarıdır. Cilt tipinize uygun hidrosolleri keşfedin ve bu yeni günlük cilt bakımı hareketini benimseyin!

 

Kuru & Normal Ciltler İçin Hidrosoller

 

Kuru ciltler için temel bakım bitkisel yağlar ise, onları tonlamak ve sulamak için hidrosoller de ilgi çekicidir. İdeal olarak, cilt nemini iyi korumak için koruyucu bir film oluşturacak yağlı veya kremsi bir besleyici ve nemlendirici bir uygulamadan hemen önce uygulanmalıdırlar. Seçim, bu ince cildi nazikçe tonlayacak hidrosollerde olacaktır. İşte sizlere önerilerimiz:

 

Yeşil Çay Hidrosolü: Tüm cilt tipleri için uygundur. Yatıştırıcı özelliği nedeniyle kuru ve hassas ciltler için de idealdir. Yaşlanma karşıtı bir bakım olarak kuru ve olgun ciltler için de kullanılır.

 

Gül Hidrosolü: Kuru ve yağlı ciltler için bakım sağlar. Yaşlanma karşıtı bir bakım olarak kuru ve olgun ciltler için de kullanılır. Göz altındaki koyu halkalar için bakım sağlar.

 

Lavanta Hidrosolü: Kuru ve yağlı ciltleri dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca tüm saç tipleri için de besleyici ve nemlendirici özelliği ile özellikle saç uzamasını destekler.

 

Papatya Hidrosolü: Papatya Suyunun şımartıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır. Tüm cilt tipleri, özellikle hassas ciltler, kuru ciltler ve tahrişe eğilimli ciltler için uygundur. Ayrıca sarı saçlar için güzel bir saç toniğidir.

 

 

Karma, Yağlı, Geniş Gözenekli & Akneye Eğilimli Ciltler İçin Hidrosoller

 

"T bölgesi"(alın, burun, çene)üzerinde yağlı ve yüzün geri kalanında kuru olan karma ciltler gerçek bir baş ağrısıdır ve genellikle rahatsız edicidir.

Ürettikleri aşırı sebum nedeniyle görünümleri parlak olan yağlı ciltlerde geniş gözeneklere sahip olma eğilimindedir.

Sebum salgısını nazikçe dengeleyen, sıkılaştırıcı ve arındırıcı hidrosoller; bu cilt tipini düzenlemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için idealdirler. İşte sizlere önerilerimiz:

 

Cadı Fındığı(Hamamelis) Hidrosolü: Sebum dengeleyici ,serinletici ve gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olur. Sıkılaştırıcı özelliği sayesinde kırışık görünümünün olmamasına yardımcı olur. Siyah noktaların temizlenmesinde yardımcı olur.

 

Mersin Hidrosolü: Yağlı ciltler için idealdir, akne eğilimli ciltlerde etkisi vardır. Cildi derinlemesine temizlemeye arındırmaya yardımcı olur. Kötü koku giderici, doğal bir deodoranttır. Tıkanık gözenekleri temizlemeye, sıkılaştırmaya ciltteki beyaz ve siyah noktaları gidermeye yardımcı olur.

 

Neroli (Portakal Çiçeği) Hidrosolü: Hafif, meyvemsi ve çiçeksi yüz toniği olarak da kullanıma uygundur. Nemlendirici ve canlandırıcı özelliği mevcuttur. Akne eğilimli ciltler için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca yenileyici özelliği ile ince çizgiler ve kırışıklıklarda oldukça etkilidir.

 

Aloe Vera Hidrosolü: Sebum dengelemeye yardımcı olur. Serinletici etkiye sahiptir. Akneye eğilimli ciltlerin kullanımına da uygundur. Cildi uzun süre nemli tutmaya yardımcı olur. Antioksidan etkisiyle kırışık cilt görünümü olmamasına yardımcıdır

 

Ylang Ylang Hidrosolü: Dengeleyici özelliği ile yağlı ve karma cilt tipleri için başka harika bir hidrosoldür.

 

Petitgrain (Acı Portakal) Hidrosolü: Yağlı, karma ve akneli için en iyi hidrosollerdendir.

 

Adaçayı Hidrosolü: Yağlı, akneli ciltler için harika bir toniktir. 

 

Çay Ağacı Hidrosolü: Onarıcı, yatıştırıcı, temizleyicidir. Yağlı, karma ve akneli ciltler için mükemmel bir toniktir. Sıkıntılı ciltler için iyileştirici bir doğal armağandır. 

 

Biberiye Hidrosolü: Geniş gözenekli, yağlı cilt tipleri için idealdir.

 

 

Hassas Ve Nazik Ciltler İçin Hidrosoller 

 

Genellikle reaktif olan hassas cilt; sıcaklık, su veya kozmetik ürünlerdeki en ufak bir değişiklikte ve hatta stres, yorgunluk durumunda bile kızarıklığa, gerginliğe, karıncalanmaya ve rahatsızlığa eğilimlidir. Özellikle hassas, yatıştırıcı ve yumuşatıcı özelliklere sahip hidrosolleri bu cilt tipleri çok sevecekler.

 

Papatya Hidrosolü: Hassas cilt tiplerinin yenilenmesini ve yatışmasını teşvik eden cilt yatıştırıcı bir çiçek suyudur. Hassas ciltlere uygun Papatya suyu ayrıca hassas göz çevresi bakımı  için de idealdir. Papatya Suyunun şımartıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır. Tüm cilt tipleri, özellikle hassas ciltler, kuru ciltler ve tahrişe eğilimli ciltler için uygundur

 

Lavanta Hidrosolü: Tüm cilt tipleri için yatıştırıcı bir bakım ürünüdür. Yatıştırıcı ve ferahlatıcı etki sunar. Kuru ve yağlı ciltleri dengelemeye yardımcı olur. Lavanta suyu, sıcak havalarda yüz ve vücut spreyi olarak idealdir. Çok besleyici bir nemlendirici olduğundan saç bakımında da tercih edilen sulardandır. Cilt yenileyicidir. Yaşlanma karşıtı ve yenileyici bir tonik olarak olgun ciltler için de idealdir.

 

Melisa(Limon Balmı) Suyu:  Yağlı, saf olmayan ve alerjik cilt durumlarını dengeler.  Cilt üzerinde sakinleştirici etkisi vardır. Kuru ve tahriş olmuş cilt tipleri için uygun ve güneş sonrası bakım için idealdir. Hassas, yağlı ve lekeli ciltler bu suyu kullanarak doğal dengelerine kavuşabilirler. 

 

 

 Yaşlanma Karşıtı Bakım İçin En İyi Hidrosoller 

 

Yaşla birlikte cilt incelir ve yavaş yavaş esnekliğini ve sıkılığını kaybeder. İfade çizgileri daha belirgin hale gelir ve dehidrasyon ince çizgileri derinleşir. Olgun ciltlere bakım yapmak ve cilt yaşlanma belirtilerine karşı savaşmak için, gündüz veya gece bakımı (yağ veya krem) öncesi losyon olarak uygulanacak tonik ve sıkılaştırıcı etkisi olan hidrosollere yöneleceğiz.

 

Gül Hidrosolü: 
Nemlendirici, sıkılaştırıcı ve tonlayıcı ,antioksidanlar bakımından yüksek mükemmel bir cilt bakım ürünüdür. Tazeleyici hassas ciltler için dengeleyicidir. Gül suyunun yüzyıllardır parlaklığı arttırdığı bilinmektedir. Kuru ve yağlı ciltler için bakım sağlar. Yaşlanma karşıtı bir bakım olarak kuru ve olgun ciltler için de kullanılır. Göz altındaki koyu halkalar için bakım sağlar.

 

Neroli Hidrosolü: Harika bir hücre yenileyici olan Neroli, yenileyici özelliği ile ince çizgiler ve kırışıklıklarda oldukça etkilidir.

 

Yeşil Çay Hidrosolü: Yaşlanma karşıtı ve sıkılaştırıcı bir bakım olarak kuru ve olgun ciltler için de kullanılır

 

Lavanta Hidrosolü:
 Cilt yenileyicidir. Yaşlanma karşıtı, nemlendirici, besleyici ve yenileyici bir tonik olarak olgun ciltler için de idealdir.

 

Ölmez Çiçek Hidrosolü: Oldukça hücre yenileyicidir. Kırışıklıklar, ince çizgiler ve istenmeyen izler üzerinde çok etkili bir bakım ürünüdür

 

Günlük Hidrosolü: Çok güçlü cilt yenileyici özelliklere sahip bir hidrosoldür.

 

 

 

Lekeli Ciltler & Koyu Halkalar ve Göz Altı Şişkinlikleri İçin En İyi Hidrosoller 

 

Genellikle kan ve lenf dolaşımı sorunlarına bağlı kalıtsal problemler; uykusuzluk, sigara ve alkol kullanımı, kirlilik vb. faktörler tarafından da şiddetlenir ve bölgesel, koyu halkalar ve şişlik de artar. Yumuşak ve hassas göz altı ve çevresi hidrosolleri ile, bölgesel dolaşımı yeniden etkinleştirmek ve şişkinliği gidermeye yardımcı olmak ve koyu halkaların morumsu görünümünü azaltmak kompresler yapın. Onları buzdolabında saklayın, soğuk etkisi etkinliklerini artıracaktır! Uyanır uyanmaz göz altınıza kompresleri uygulayın.

 

Mat & Donuk ve Lekeli Ciltler İçin Aydınlatıcı- Işıltı Verici ve Lekelerde Yardımcı

 

Ölmez Çiçek Suyu: Cilt görünümünü düzenlemeye yardımcı olur. Güneş sonrası oluşan lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Cildi aydınlatır, eşitler ve netleştirir; ışıltılı bir cilt için mükemmel bir seçimdir. Oldukça hücre yenileyicidir. Kırışıklıklar, ince çizgiler ve istenmeyen izler üzerinde çok etkili bir bakım ürünüdür.

 

Yeşil Çay Hidrosolü: Yeşil Çay suyu cildi tonlamak için kullanılır. Ayrıca cildi pürüzsüzleştirici, sıkılaştırıcı, yatıştırıcı ve matlaştırıcı etkiler sunar.  Cilde güzel bir parlaklık sağlar. Tüm cilt tipleri için uygundur. Yatıştırıcı özelliği nedeniyle kuru ve hassas ciltler için de idealdir. Yaşlanma karşıtı bir bakım olarak kuru ve olgun ciltler için de kullanılır.

 

Kekik Hidrosolü: Lekelere eğilimli ciltler için idealdir. Yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Cildin görünümünü eşitlemeye yardımcı olur. Lekeli ciltler için en uygun aromatik sulardandır. Cildi aşırı yağdan ,siyah noktalardan arındırmak için kullanılır.

 

Gül Hidrosolü: Tonlayıcı özelliğe sahip Gül Suyunun Gül suyunun yüzyıllardır cilt parlaklığını arttırdığı bilinmektedir.

 

Limon Hidrosolü: Limon Hidrosolü cilt üzerindeki koyu lekelerin renginin açılması, cildin parlaması ve daha canlı görünmesi amacıyla kullanılır.

 

Itır(Sardunya) Hidrosolü: Güçlü hücre yenileyici, sıkılaştırıcı ve yaşlanma karşıtı bir tonik olarak idealdir.

 

 

Güz Altı Morlukları & Şişkinlikler İçin

 

Peygamber Çiçeği Hidrosolü: Göz altındaki koyu halkalar, şişkinlikler ve morluklar için bakım sağlar; yorgun gözleri dinlendirmeye yardımcı olur.

 

Papatya Hidrosolü: Hassas ciltlere uygun Papatya suyu ayrıca hassas göz çevresi bakımı için de idealdir. Papatya hidrosol kompresi yorgun gözleri yatıştırır.

 

Gül Hidrosolü: 
Göz altındaki koyu halkalar için bakım sağlar.

 

Yeşil Çay Hidrosolü: 
Cildi tazelemeye ve gözaltındaki koyu halkalarının görünümünü azaltmaya yardımcıdır.

 

 

Yaz Ayları İçin En İyi Hidrosoller 

 

Sıcaklık yükseldiğindeher an elimizin altında bulunan buzdolabından çıkmış serinletici etkisi olan bir fıs hidrosol serinliği ve yatıştırıcılığı gibisi yoktur. İşte yaz mevsimi tonik ve mistlerinizi oluşturmak için taze ve serinletici hidrosol seçimlerimiz:

 

Serinletici Olarak:

 

Aloe Vera Hidrosolü: Cilt üzerinde serinletici etkiye sahiptir.

 

Nane Hidrosolü: Cilt üzerinde serinletici, ferahlatıcı ve canlandırıcı etkiye sahiptir.  Sıcak havalarda, soğuk bir nane hidrosol fıslamak;  cildi serinletmek, fiziksel veya zihinsel yorgunluğa yardımcı olmak ve güneş yanığını hafifletmek için harikalar yaratacaktır

 

Okaliptus Hidrosolü: Cilt üzerinde serinletici etkiye sahiptir

 

 

Güneş Sonrası Bakım İçin Yatıştırıcı:

 

Papatya Hidrosolü: 
Cilt üzerinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca güneşte sarı saçların kullanımı için faydalı olmasının yanı sıra ton açılmasını da destekleyebilir.

 

Melisa(Limon Balmı) Hidrosolü: 
Cilt üzerinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir

 

Lavanta Hidrosolü: 
Cilt üzerinde rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. Lavanta suyu, sıcak havalarda yüz ve vücut spreyi olarak idealdir.

 

Ölmez Çiçek Suyu: Güneş sonrası oluşan lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.


 

Gül Hidrosolü: Serinletici ve ferahlatıcı gül hidrosolü, güneş yanığında serinletmek, yatıştırmak ve iyileştirmek için harikadır

 

 


 

 İlgili Ürünlerimiz

 

 

Edy’s Organics Gül Suyu-100ml Edy's Organics Aloe Vera Suyu-50ml Edy's Organics Papatya Suyu-100ml Edy's Organics Lavanta Suyu-100ml melisa suyu Edy's Organics Yeşil Çay Suyu-100ml

Edy's Organics

Saf Gül Suyu- 100 ml

Edy's Organics

Saf Aloe Vera Suyu- 50 ml

Edy's Organics

Saf Papatya Suyu- 100 ml

Edy's Organics

Saf Lavanta Suyu-100 ml

Edy's Organics

Saf Melisa Suyu- 100 ml

Edy's Organics

Saf Yeşil Çay Suyu- 100 ml

 

 

 

 

 

Edy's Organics Kekik Suyu-100ml Edy's Organics Ölmez Çiçek Suyu-50 ml Edy's Organics Mersin Suyu-100ml Edy's Organics Cadı Fındığı(Hamamelis) Suyu-50 ml Edy's Organics Neroli Suyu-50ml

Edy's Organics

Saf Kekik Suyu- 100 ml

Edy's Organics

Saf Ölmez Çiçek Suyu- 50 ml

Edy's Organics

Saf Mersin Suyu- 100 ml

Edy's Organics

Saf Cadı Fındığı Suyu- 50 ml

Edy's Organics

Saf Neroli Suyu- 50 ml



 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: doğal tonik, cilt bakımı, aromaterapi, hidrosol, hidrolat, gül suyu, lavanta suyu, mersin suyu, cadı fındığı, aloe vera, misel su, mist
Temmuz 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.

Kvkk sözleşmesini incele